Програма 25 месеци гаранција
Програма 25 месеци гаранција
Програма за безбедност
Програма за безбедност
Програма за сигурни седишта
Програма за сигурни седишта
  • 17.980 ден.

Kinderkraft седиште MYWAY 0-36 kg isofix

Сигурносно детско седиште, 0-36 kg

  • На залиха

ВО ДВА
ПРАВЦИ

MYWAY овозможува транспорт на детето во најбезбедната позиција свртено наназад за деца со тежина до 18 kg и свртено нанапред за деца со тежина од 9 до 36 kg.

СИГУРНОСЕН ПОЈАС
ВО 5 ТОЧКИ

MYWAY е опремен со внатрешни сигурносни појаси во 5 точки, благодарение на кои детето може безбедно да патува

ДОДАТНА ЗАШТИТА ЗА ГЛАВАТА И КИЧМАТА

Високите странични штитници додатно ја заштитуваат главата, вратот и кичмата на детето.

СИГУРНА
БАЗА

Седиштето е поставено на стабилна подлога, со што се подобрува сигурноста на детето при евентуален удар. Седиштето е интегрирано со база.

3 ИНДИКАТОРИ ЗА ПРАВИЛНА ИСТАЛАЦИЈА

Системот за индикација при монтирањето обезбедува правилно прицврстување на вградениот ISOFIX механизам и TOP TETHER каишот како и внатрешните сигурносни појаси.

УПАТСТВО
ЗА ПОЈАСИТЕ

Благодарение на упатството за правилно поставување на појасите лесно ќе го осигурате детето со што ќе се обезбеди сигурно и безбедно патување.

МЕКО
И СИГУРНО

Мек сигурносен појас со облоги кои спречуваат лизгање со што се гарантира правилна позиција во секое време!

4 ПОЗИЦИИ
НА НАСЛОНОТ

Седиштето може да се регулира во 4 позиции: 1 кога е свртено наназад (RVF) и 3 кога е свртено нанапред (FVF). Прилагодувањето со една рака обезбедува детето безбедно да патува во седечка или лежечка позиција

СИГУРНОСНИ
ПОДЛОГИ

MYWAY е опремен со 3 додатни подлоги за најмладите патници благодарение на кои можете да го прилагодите седиштето во зависност од возраста на детето.

ПОДЕСУВАЊЕ НА
ДРЖАЧОТ ЗА ГЛАВА

Држачот за глава може лесно да се прилагоди со помош на една рака за да ги задоволи потребите на вашето дете во зависност до возраста. Можете да бирате помеѓу 10 позиции (48-67cm).

ЕДНОСТАВНО
ПОСТАВУВАЊЕ

На страните од навлаката се наоѓаат магнетни куки за појасите кои ќе го олеснат ставањето и вадењето на детето од седиштето.

МЕКА ПОДЛОГА
ЗА СЕДЕЊЕ

Меката подлога на седиштето е изработена од материјал кој е одобрен од INTERTEK со што се гарантира меко и удобно место за седење.

ЛЕСНО
ОДРЖУВАЊЕ

Навлаката може да се извади за перење. На тој начин седиштето ќе изгледа добро уште многу години.

ISOFIX ШТИТНИЦИ ЗА СЕДИШТЕТО НА АВТОМОБИЛОТ

ISOFIX штитниците обезбедуваат лесно и сигурно монтирање во автомобилот.

Спецификација – декларација

  • Брeнд: Kinderkraft
  • Модел: MYWAY
  • Димензии: ширина – 32 cm, висина – 55-70 cm, длабочина – 60 cm
  • Тежинска група: ECE: O+/I/II/III 0-36 kg, RWF 0-18 kg
  • Системи за монтирање: ISOFIX + TOP TETHER + сигурносни појаси
  • Тежина на седиштето: 12,5 kg
  • Земја на потекло: Кина

Напишете коментар

Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да оставите коментар